logo.jpg

Clima Contracting luchttechniek

Clima Contracting bvba.

Schranshoevebaan 15
2160 Wommelgem
Tel. 03/425.79.50

Woningventilatie / Ventileren, een noodzaak.

U heeft beslist om te bouwen of te verbouwen. Het is dan ook belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan isolatie, luchtdichting en ventilatie.

Een goed geïsoleerde woning moet u verluchten om op termijn condensatie en schimmelvorming te vermijden. In nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten waarvoor u met een architect samenwerkt is een gecontroleerde ventilatie sinds 2006 verplicht.

Vochtige lucht en hinderlijke geuren moeten worden afgevoerd. Verse lucht en zuurstof moeten worden aangevoerd. We kunnen dit doen door een hele dag een raam open te laten staan, maar dit kost veel energie en de ruimtes koelen zeer sterk af. We kunnen dit ook door het plaatsen van een gecontroleerd ventilatiesysteem. Maar hoe doen we dat en welke keuze maken we? Wij zullen u samen met uw architect hierbij een handje helpen om de juiste keuze te maken die voldoet aan de wettelijke eisen en perfect past bij uw woonsituatie.

Verse lucht moet binnenkomen in "droge" leefruimtes zoals living, slaapkamers en bureel. Vochtige en vervuilde lucht moeten worden afgevoerd vanuit de "natte" ruimtes zoals keuken, badkamer, wc en berging. Deze luchttoevoer en luchtafvoer zijn mogelijk op een natuurlijke of op een mechanische wijze. Afhankelijk hiervan kan u kiezen uit vier ventilatiesystemen.

Voor de particuliere woningbouw raden wij u het Systeem D aan. Dit systeem is bij plaatsing duurder dan het Systeem C, maar zal u een veel beter wooncomfort geven en betaalt zich al na enkele jaren terug door de warmterecuperatie die hieraan verbonden is. Afgevoerde lucht van 20° verwarmt de koude buitenlucht, die voor de toevoer zorgt, van 0° tot 17°. Het systeem C wordt vooral toegepast in de bouw van appartementen.

Wij berekenen voor u geheel vrijblijvend hoeveel een gecontroleerd ventilatiesysteem voor uw woning kost. Maak hieronder een keuze door aan te klikken en vul de gevraagde velden in. Voeg de plannen digitaal toe en verstuur naar ons.